Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 19 januari 2011

Nieuwe berichten lezen via RSS

RSS is een technisch hulpmiddel waarmee je je gratis op vernieuwingen van een website of blog kunt abonneren. Zo hoef je niet telkens meer naar de site zelf om te zoeken of er niet iets nieuws is verschenen. Heel handig!
Er zijn verschillende mogelijkheden om RSS-feeds bij jou te laten toekomen. Je kan nieuwe berichten ontvangen in je webbrowser (bij "Favorieten") of mailbox, maar je kan je RSS-feeds ook op een centrale plek verzamelen. Gekende applicaties op dit vlak zijn Google Reader, Bloglines en Netvibes. Het principe wordt erg duidelijk uitgelegd in volgend filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten