Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 8 februari 2012

Neem je webcam op en verstuur meteen

Met Eyejot kan je heel makkelijk een boodschap inspreken via je webcam en onmiddellijk versturen per mail, eventueel samen met een geschreven berichtje. Het programma lijkt me vooral bruikbaar in het afstandsonderwijs en lijkt voor een stuk op tools als MailVU (sinds kort betalend, 30 dollar/jaar) en Vocaroo (weliswaar enkel voor audio). Eyejot verschilt echter hierin dat je over een mailbox beschikt met al je verzonden berichten, en inbox met je ontvangen berichten. De persoon die jouw gesproken boodschap ontvangt (via zijn 'gewone' mail) kan ook op een eenvoudige manier antwoorden. De basisversie is gratis en goed voor maximaal 5 minuten opname, maar heeft het nadeel dat je berichten slechts 1 maand worden bewaard, wat wel vervelend is voor bepaalde opdrachten.  Er bestaat ook een betalende versie (ongeveer 30 dollar/jaar) waarbij deze limiet niet bestaat en je ook langer kan opnemen.

Om het programma uit te proberen moet je enkel een account maken, maar zoals je in dit tutorfilmje ziet, wijst alles zichzelf uit:



Onlangs ontdekte ik het programma Six3, dat vrij goed lijkt op Eyejot en een goed alternatief kan zijn, hoewel je wel slechts 63 seconden kan opnemen. Er zitten wel enkele leuke filters op waardoor het beeld aantrekkelijker wordt en je hebt de keuze om privé of publieke berichten te versturen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten